0 tuotetta0,00 €

Tutustu Laidun Hereford tiloihin!

 

Laidun Hereford on kolmen emolehmäkasvattajan perustama yritys omien Hereford-lihatuotteiden markkinointiin. Tuotteiden raaka-aineena käytetään hereford naudanlihaa, joka on eettisesti kasvatettua. Eläimet hoivataan vasikasta aikuiseksi keskittyen niiden hyvinvointiin, lajinmukaisen käyttäytymisen mahdollistamiseen sekä eläintä kunnioittavaan kohteluun loppuun saakka. Lopputuotteena tarjotaan kotimaista, tilateurastettua,itse leikattua ja lisäaineetonta naudanlihaa eri muodoissa. Tutustu tiloihin tarkemmin tästä

 

Hereford-rotu

Hereford- rotu jalostettiin kaksi ja puoli vuosisataa sitten 1700-luvulla Herefordissa, Englannissa. Ensimmäiset Herefordit tulivat Suomeen puolivuosisataa sitten.

Rodun tarkoituksena oli muuttaa heikkoravinteista luonnonlaidunta lihaksi. Suomen oloissa nurmi menestyy hyvin, joten eläimet kasvavat täysin kotimaisilla rehuilla. Hyvä nurmirehunkäyttökyky on maukkaan ja murean lihan perusta. Nurmien viljely on tehokas vesistöjensuojelutoimenpide, ja auttaa kauniin ja monimuotoisen maaseutumaiseman säilyttämisessä.

Laitumella eläimet elävät lajinmukaisesti. Keväällä syntynyt vasikka on emon hellässä huomassa koko laidunkauden. Talvella sisätiloissa herefordeille luodaan mahdollisuus luonnonmukaiseen laumakäyttäytymiseen. Hereford on elinolosuhteiltaan hyvin vaatimaton, eläimet pystyvät sopeutumaan niin helteeseen kuin pakkaseen.

Hereford on luonteeltaan varsin suvaitsevainen, mikä mahdollistaa turvallisen käsittelyn, sekä laumojen helpon hallinnan.